گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بیرجند- تعطیلات عید نوروز فرصت مناسبی است تا بعد از 6ماه کار خسته کنند و یا یک ترم درس خواندن و درس دادن به یک مکانی زیبا، طبیعی و سرسبز و یا تاریخی سفر کنی و گرد و غبار و خستگی این مدت کار و تلاش را از بدن بیرون کنی. برخیها مکانهای زیبای داخل کشور را برای سفر انتخاب میکنند و برخیها کشورها دیگر را...
دانشجویان هم بعد از یک ترم درس خواندن، حالا فرصت مناسبی پیدا کردند تا به همراه خانواده و یا دوستان خود به مسافرت بروند و حال و هوایی عوض کنند.
در این بین برخی از دانشجویان هم از فرصت استفاده میکنند و یک اردوی خوب و با نشاط دانشگاهی که دعای خیر مردم را هم به همراه دارد برای خود انتخاب میکنند، اردوهای جهادی و یا همان طرح هجرت؛ واژه ای آشنا برای مردم و حتی مردمان برخی روستاهای محروم استانها که دولت کمتر به این آنجا توجه میکند، هجرتی که باید چند روزی را از مادیات بگذری و خود را وقف خدمت واقعی و بیمنت به مدافعان واقعی مرزهای کشور کنی، همانها که با وجود بیتوجهیها و کمبود امکانات اما در روستاها ماندند و به کشور خدمت میکنند.
دانشجویان در مدت یک هفته تا 10 روز که در اردوی جهادی هستند علاوه بر خدمت به محرومین تجاربی کسب میکنند که برای آینده آنها بسیار مفید و لازم خواهد بود، چراکه قرار است همین افراد آینده داران و صاحبان کرسیهای مختلف در کشور باشند، پس چه بهتر است که اکنون با درد و رنج مردم آشنا شوند تا در آینده که جایگاهی بدست آوردند بتوانند بهتر با واقعیات آشنا باشند.
یکی از جهادگرانی که سابقه حضور 5 دوره در اردوهای جهادی را دارد از خوشیها و لذتهای خاص این اردو میگوید و خدمت به مردم در روستاها را نوعی افتخار برای خود میداند.
اردوی جهادی؛ یک تفریح سالم با کلی شور و نشاط
مجیدکامران نژاد، دانشجوی سابق دانشگاه پیام نور بیرجند با بیان اینکه تاکنون 5 دوره در اردوهای جهادی دانشجویی شرکت کردم، گفت: این اردوها تجربه بسیار خوبی برای بنده و سایر دانشجویانی که با ما بودند به همراه داشت.
وی با بیان اینکه در یکی از روستاهای محروم خراسان جنوبی به نام«کوشک» مردم مشکل آب لوله کشی داشتن که برای رفع این مشکل باید چند روزی در قنات روستا کار میکردیم به همین دلیل آب گل آلود شده بود، گفت: مردم روستا چون فکر نمیکردند که واقعا مشکل آب لوله کشی انها حل شود، روزهای ابتدایی اردو کمی ناراحت بودند و نسبت به گل آلود بودن آب اعتراض داشتند اما همین که آب لوله کشی وارد روستا شد و نتیجه کار را دیدند خودشان هم تعجب کردند و خیلی خوشحال شدند، این برای ما بسیار ارزشمند بود.
این دانشجوی جهادگر با بیان اینکه بعد از زلزله زهان که در برخی روستاها مانند شاج خسارت و خرابی خانه ها را به همراه داشت، با گروهی از دانشجویان برای خدمت رسانی و بازسازی منازل به این روستا سفر کردیم، گفت: در این روستا نیز خدمات خوبی به مردم ارائه شد که هم کمک به مردم بود و هم کمک به دولت و باعث خوشحال مردم هم شد.
کامران نژاد گفت: در روستای شاج زلزله مسجد را خراب کرده بود و مردم در چادر نماز میخواندند، بعد از اینکه مسجد ساخته و آماده شد، جشن 22 بهمن را به همراه بچههای روستا داخل مسجد گرفتیم که خیلی جالب بود و در خاطرات بچههای اردو و روستا ماندگار شد.
وی با بیان اینکه دولت می تواند خیلی از پروژههای خود در روستاها را از طریق این اردوهای جهادی و با کمک گرفتن از دانشجویان انجام دهد، گفت: قشر جوان دانشجو هم صاحب فکر و ایده هستند و هم اینکه با انرژی خوبی که دارند میتوانند در آبادانی روستاها بسیار موثر باشند.
این دانشجوی جهادگر با بیان اینکه اردوی جهادی یک تفریح سالم با کلی شور و نشاط و خنده برای دانشجوها است،گفت: فضای حاکم بر اردوهای جهادی، فضایی بانشاط به همراه صفا و صمیمیت و رفاقت و دوستی بین دانشجویان است که تا مدتها اثرات آن وجود دارد و دانشجویان از خاطرات آن برای یکدیگر میگویند.
حمام صحرایی در اردوی جهادی
امین کریمی، دانشجوی دانشگاه آزاد بیرجند که سابقه دو دوره حضور در اردوی جهادی را دارد نیز از خاطرات خود در این اردوها گفت و افزود: روستاهایی که برای خدمت به مردم میرویم آنقدر مردم نسبت به گروه جهادی محبت دارند که ما را شرمنده میکنند. خیلیها هم نان خانگی و محلی برای ما میآوردند که لذت خاصی داشت.
وی گفت: در روستای کوشک شهرستان زیر کوه که برای آبرسانی رفته بودیم، بدلیل عدم امکانات کافی بچههای گروه یک طرح ابتکاری زدن و یک تانکر پلاستیکی با شیلنگ و برپایی یک چادر، حمام صحرایی راه اندازی کردند که عصرها که از قنات بیرون میآمدند بدلیل گرد و خاک زیادی که بر چهره شان می نشست، استحمام کنند.
این دانشجوی جهادگر با بیان اینکه روستاهایی که برای انجام کار عمرانی رفتیم مردم با اخلاق و رفتار خودشان روحیه خوبی به ما میدادند و پذیرایی گرمی با وجود کمبود امکانات از بچه های بسیج داشتند، گفت: برای ما تنها همان دعای خیر مردم روستا یک نعمت بزرگ است و خدا را شاکریم که توفیق داد چند روزی را در کنار محرومین باشیم.
پیرزن روستایی که بعد از 80 سال صاحب خانه شد
روح الله حسنی، مسئول گروه جهادی دانشگاه پیام نور بیرجند و دانشجوی جهادگری که تاکنون 4دوره در اردوهای جهادی حضور داشته است، گفت: بنده در روستاهای شاچ، کوچ، گاراژگان و گمنج برای انجام فعالیتهای عمرانی و فرهنگی حضور داشتم.
وی با بیان اینکه یکی از پروژههای نسبتا سخت گروه در روستای زلزله زده شاج شهر زهان انجام شد، گفت: در این روستا بدلیل زلزلهای که در چند سال قبل در آن منطقه رخ داد شاهد تخریب خانه ها و ویرانی بودیم که بعد از حادثه دانشجویان بسیجی پیامنور بیرجند برای بازسازی راهی منطقه شدند و اقدامات خوبی در زمینه بتن ریزی و پی ریزی منازل انجام شد.
این دانشجوی جهادگر با بیان اینکه شیرینترین لحظه اردوی جهادی را در روستای گمنج زیرکوه شاهد بودیم که یک پیرزن 80 ساله بعد از سالها قبل که خانه اش در زلزله خراب شده بود اکنون از خانهدار شدن خودش بسیار خوشحال بود، گفت: بچههای جهادگر کار ساخت منزل برای این خانم 80 ساله را شروع کردند و اکنون این خانم در خانهاش که دانشجویان جهادگر ساختند سکونت دارد.
حسنی با بیان اینکه بخشی از اردوی جهادی کار عمرانی است و مابقی کار فرهنگی و گردش و تفریح است، گفت: خیلی از دانشجوها بودند سابقه چند دفعه حضور در اردو را داشتند و هر بار که میآمدند با انرژی بیشتر و بهتر کار میکردند و در روحیه خودشان هم تاثیر زیادی داشت.
وی با اشاره به اینکه کار، معنویت، تفریح، شادی، لذت و هیجان همه در یک اردوی جهادی وجود دارد، گفت: دانشجویان جهادگر علاوه بر کار عمرانی، کار فرهنگی نیز انجام میدهند، بازی هم میکنند و برنامه های بانشاط زیادی دارند.
این دانشجوی جهادگر با تاکید بر اینکه دولت باید اعتبار ویژهای را برای این اردوها در دانشگاهها اختصاص دهد، گفت: عمرانی در روستاها در اصل وظیفه دولت است و حالا که تعدادی دانشجوی با انرژی حاضرند که رایگان در روستاها پروژه ها را اجرایی کنند باید دولت توجه و همکاری جدی داشته باشد تا هم کیفیت و کمیت پروژه ها بالاتر بروند و هم اینکه به خودسازی دانشجو کمک کرده باشند.
حسنی با بیان اینکه عید امسال هم قرار است در روستای گیوک شهرستان خوسف به انجام کار عمرانی بپردازیم، گفت: در این روستا دیوار کشی مزار دو امامزاده از نوادگان امام رضا(ع) را انجام خواهیم داد.
دانشجویان جهادگر فرهنگ کار گروهی را به روستا میبرند
علی براتی از دیگر دانشجویان جهادگر هم با بیان اینکه تاکنون در 5 اردوی جهادی حضور پیدا کردم، گفت: اردوهای جهادی بدلیل اینکه در بازه زمانی تعطیلات تابستان و عید معمولا برگزار میشود، می توان از محیط دانشگاه جدا شد و در اردویی سالم حال و هوایی عوض کرد و از طرف دیگر هم بدلیل معاشرت با مردم روستا با مشکلات آنها آشنا شد و درراستای آن اقدام کرد.
وی با بیان اینکه دانشجوی جهادگر با حضور در روستاهای محروم امید و کار و تلاش و همت را با خود می برد، گفت: دانشجویان در روستاهای محروم علاوه بر کار عمرانی کارهای فرهنگی خوبی انجام می دهند که ماندگاری بالایی دارد.
این دانشجوی جهادگر با بیان اینکه دانشجویان جهادگر کل پروژه های عمرانی یک روستا را که نمی توانند انجام دهند بلکه با حضور خودشان فرهنگ کار گروهی را می برند و بعد از اردو خود مردم پروژه ها را به پایان می رسانند، افزود: اردوی جهادی مانند یک کار خیر است که مثلا جمعی از افراد در یک مکانی ایستاده اند و فقیری به آنها مراجعه می کند، اگر یک نفر به آن فقیر کمک کند بقیه یکی یکی کمک می کنند و این نیازمند یک شروع است.
براتی با بیان اینکه بیشتر پروژه هایی که انجام دادیم، ساخت مسجد بوده است، گفت: وقتی دانشجویان جهادگر وارد روستا می شوند مسئولان هم برای سر زدن به روستا با خود می برند و خیلی از روستاهایی که مسئولان به هیچ وجه نرفته اند، به همت گروه جهادی مشکلاتشان با حضور مسئولان منطقه و استانی حل میشود.
وی با بیان اینکه در کنار کار عمرانی در اردوی جهادی تفریح و نشاط هم وجود دارد، گفت: در یکی از این اردوها که در تابستان در اوج گرما در یکی از بیابان های خوسف برگزار میشد، گرمی هوا به قدری بود که کار کردن را سخت کرده بود، لذا ما بعد از چند ساعتی کار کردن، استخری که در نزدیکی آن روستا قرار داشت می رفتیم و شنا می کردیم و خیلی خوب بود.
این دانشجوی جهادگر با بیان اینکه در برخی دانشگاهها اردوهای خاص و یا کنسرت و از این نوع برنامه ها برای شاد کردن دانشجو می گذارند که اینها موقت و کاذب است، گفت: شادی و نشاط واقعی باید روح و فکر انسان با آن شاد شود که اردوی جهادی با توجه به اینکه تعدادی از دانشجوها مدتی را با هم هستند از این نوع برنامه هایی است که شادی و نشاط روحی و واقعی را به همراه دارد.